Αρχική Ελλάδα ΑΧΕΠΑ: Καταγγελία 24χρονης για σεξουαλική παρενόχληση από φυσιοθεραπευτή

ΑΧΕΠΑ: Καταγγελία 24χρονης για σεξουαλική παρενόχληση από φυσιοθεραπευτή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία 24χρονη ασθενής, η οποία νοσηλευόταν σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φέρεται να παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από φυσιοθεραπευτή, μόνιμο εργαζόμενο στο νοσοκομείο, ο οποίος είναι περίπου 60 ετών.

Όπως λέει στο ethnos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, το περιστατικό φέρεται να έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, και του έγινε γνωστό από άλλον εργαζόμενο στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη καταγγελία από το περιβάλλον της κοπέλας ή να έφτασε στο γραφείο του η ίδια ή κάποιος συγγενής της.

«Αμέσως διέταξα ΕΔΕ»

«Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό, αμέσως διέταξα να γίνει ΕΔΕ. Θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πιστεύω ότι το πόρισμα θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα από τώρα. Αν από την ΕΔΕ διαπιστωθεί το οτιδήποτε, το πόρισμα θα σταλεί αμέσως στην αστυνομία. Θέλω να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και αντικειμενικός, ώστε να μην εκτεθεί κανένας, ωστόσο, δε θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε, αν έγινε ένα τέτοιο πράγμα, να δημιουργήσει κηλίδα στο νοσοκομείο αλλά και στον αγώνα που κάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι», λέει στο ethnos.gr o κ. Παντελιάδης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι, σε περίπτωση που έφτανε στο γραφείο του οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία από την κοπέλα ή το συγγενικό περιβάλλον, θα ενημέρωσε αμέσως στην αστυνομία. «Δε θα δώσω σε κανέναν καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό, αν έκανε ένα τέτοιο πράγμα σε ένα τόσο ευαίσθητο περιβάλλον, όπως είναι αυτό ενός νοσοκομείου. Η οποιαδήποτε ανοησία δε θα καλυφθεί», τονίζει ο κ. Παντελιάδης.