Αρχική Ελλάδα ΑΑΔΕ: Αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων

ΑΑΔΕ: Αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην αποκάλυψη μιας σημαντικής υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων προχώρησε η ΑΑΔΕ και το Τελωνείο Πειραιά, ανακαλύπτοντας  340 εκατ. τεμάχια τσιγάρων τα οποία αντιστοιχούν σε φόρους και δασμούς 72 εκατ. ευρώ.

Η παρακολούθηση ξεκίνησε πριν τρεις μήνες μετά από την ύπαρξη  υποψίας για ύποπτο παραλήπτη τεσσάρων κοντέινερ τα οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν.

Στο διάστημα που ακολούθησε υπήρχαν κι άλλες αποστολές με διαφορετικό όμως παραλήπτη, με το ίδιο όμως τηλέφωνο και την ίδια διεύθυνση. Με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούμε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες. Σημειώνεται ότι τα κοντέινερ είχαν δηλωθεί ότι περιείχαν είδη διατροφής.

Εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος και όπως δήλωσαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου Πειραιά κ. Μουρτίδης το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία, από όπου στην συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες.