Αρχική Διεθνή Α. Μέρκελ: Μιλήστε με τις οικογένειές σας μόνο με βιντεοκλήση

Α. Μέρκελ: Μιλήστε με τις οικογένειές σας μόνο με βιντεοκλήση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να αποφύγουν τις επισκέψεις στις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα και να χρησιμοποιήσουν βιντεοκλήσεις αντί για χαιρετισμούς.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων. Οι έπαινοι για την Καγκελάριο για τη διαχείρισή της στο πρώτο κύμα την περασμένη άνοιξη, έχουν μετατραπεί σε σφοδρή κριτική για την «ξεκάθαρη αποτυχία της να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα».

«Γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται μακριά από το σπίτι για να διασφαλίσουν ότι την ασφάλειά μας, ξέρουν τι σημαίνει να έχει περιορισμένη επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα», δήλωσε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο podcast βίντεο. «Ξέρουν τι σημαίνει να είναι στο Skype μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να είναι μαζί με τις οικογένειές τους», είπε.

Η Μέρκελ έχει κάνει συναισθηματικές εκκλήσεις πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, προτρέποντας τους Γερμανούς να αποφύγουν τα περιττά ταξίδια και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές στο ελάχιστο, καθώς οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν για μια αύξηση των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια των διακοπών.