Για την ανάγκη να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στα νησιά ώστε να γίνουν πράσινα αλλά για τους φόβους που υπάρχουν για τις περιορισμένες κρατήσεις από τις χώρες που αποτελούν πυλώνες του Ελληνικού Τουρισμού, όπως η Μεγάλη Βρετανία, μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Η υφυπουργός τόνισε στο MEGA ότι παρά την ανησυχία που υπάρχει στους ανθρώπους του τουρισμού σχετικά με τις κρατήσεις ή την επιφυλακτικότητα ορισμένων αγορών όπως η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την Γαλλία και την Γερμανία.

Παράλληλα, συνέχισε, η Ρουμανία και η Σερβία έχουν ως πρώτη χώρα προτίμησης για διακοπές την Ελλάδα, ενώ αυξάνονται οι τουρίστες από Ισραήλ και ΗΠΑ. Ειδικότερα, για τις τελευταίες, ανέφερε ότι υπάρχουν δέκα απευθείας πτήσεις καθημερινά.

«Υπάρχει αναμονή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στην Βρετανία η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους. Γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφθεί πολύ για να έρθει» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά με την Ρωσία, υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς την χώρα μας.