Αλλαγές έρχονται από τις 19 Ιουνίου στη διάθεση των self test, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως η δωρεάν διάθεσή τους θα συνεχιστεί, αλλά για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και πολιτών, ενώ, παράλληλα, εξετάζονται άλλα κανάλια διανομής, με κυριότερο τα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πολιτική δωρεάν διανομής self test μέσω των φαρμακείων.

Ερωτηθείς για πώς θα γίνεται από τα σούπερ μάρκετ η ταυτοποίηση του δικαιούχου για δωρεάν self test, διαδικασία που σήμερα γίνεται από τους φαρμακοποιούς μέσω ειδικής πλατφόρμας με τη χρήση του ΑΜΚΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι για να προμηθευτεί δωρεάν το τεστ».

Τι θα ισχύσει έως τις 19 Ιουνίου

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι, θα μπορούν να προμηθεύονται τρία self test.