Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Περιοδείες και επαφή με τους πολίτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στις 8μ.μ. στην τελετή εγκαινίων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport, και λειτουργούν αναβαθμισμένα, στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά:

  • Κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί,
  • έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών,
  • 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών,
  • ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης,
  • κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

Περιοδείες και επαφή με τους πολίτες

Η εκτίμηση στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι η απευθείας επαφή με τους πολίτες ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη ασχέτως της συγκυρίας παρά το ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους, χωρίς αυτό να συνδέεται με κάποια κρυφή σκέψη περί εθνικών εκλογών, όπως κάποιος θα μπορούσε να εικάσει. Η απόφαση δεν ήρθε τυχαία καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν σε αυτή δύο παράγοντες που έχουν να κάνουν με την σημερινή εικόνα στην κοινωνία.

Από τη μία ο τερματισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων απέναντι στον κορωνοϊό και από την άλλη οι καλοκαιρινοί μήνες που έρχονται προδιαθέτουν για έναν κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη την χώρα, ο οποίος θα έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η αρχή του καλοκαιριού αποτελεί την κατάλληλη περίοδο για την κυβέρνηση να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Όλες οι σχεδιαζόμενες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν έναν ξεκάθαρο σκοπό: Την ανάδειξη θετικών ειδήσεων, στο πεδίο της οικονομίας και των επενδύσεων, εν μέσω κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί για μία ακόμα φορά την συμπρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον που έχει για τη Βόρεια Ελλάδα. Θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Πρόκειται για μία εκδήλωση με μεγάλη συμβολική αξία καθώς ουσιαστικά παρουσιάζει μία επένδυση που δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό ακόμα και μέσα στις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. Μία επένδυση που έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα του τουρισμού που τόσο επιθυμεί η Ελλάδα να ενισχύσει ειδικά αυτό το καλοκαίρι.

Μετά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί και τις εργασίες στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφτεί  το νησί της Αστυπάλαιας όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση της VW.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει σαφείς οδηγίες σε όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου περί μη ύπαρξης κάποιου καλοκαιρινού «διαλείμματος».

Αντιθέτως έχει ξεκαθαρίσει ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι καλοκαίρι δουλειάς με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Θ.Καρτερός κατά Σ.Κασσελάκη: «Tο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, εσείς είστε το πρόβλημα»

«Βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέταξε ο Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο Facebook, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα στις 10:00 συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αντιπαράθεσης Κασσελάκη – Τσίπρα

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας,

Μήνυση υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου, θύμα της βιαιοπραγίας του βουλευτή.

Αυγενάκης: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.