Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Παγώνη: Χρειάζεται σκληρό lockdown – Ξεχνάμε το Πάσχα

Ένα ακόμη σκληρό lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Ξεχνάμε το Πάσχα, θα ψήσουμε το αρνάκι στις ταράτσες και στα μπαλκόνια μας» και αναφερόμενη στα αυξημένα κρούσματα τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν είχαμε lockdown, ήταν τυπικό» είπε στην εκπομπή «Το πρωινό».

Για τα εμβόλια τόνισε πως «για να πούμε ότι έχουμε σχετική ανοσία, πρέπει να εμβολιαστεί το 50% με 60% του πληθυσμού, ενώ στόχος είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε σχετική ανοσία».

Σημείωσε ακόμα ότι «με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson τα πράγμα θα είναι πολύ καλύτερα και θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί».

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αύξηση κινδύνου διαβήτη από πλαστικά μπουκάλια: Τα ευρήματα έρευνας

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση ανάμεσα στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Το μυστικό της μακροζωίας από την Ικαρία – Τι τρώνε και ζουν 100 χρόνια

Η Ικαρία, ένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι γνωστή για τη μακροζωία των κατοίκων της, οι οποίοι συχνά ζουν πέραν των 100...

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ για έξαρση των κρουσμάτων λιστερίωσης

Η Λιστερίωση είναι ένα τροφιμογενές νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Listeria monocytogenes, ένα αναερόβιο Gram θετικό βακτήριο. Η νόσος είναι γνωστή για τη...

Πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα χορηγήθηκε σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένας Έλληνας ασθενής υποβλήθηκε σε πειραματική θεραπεία με εξατομικευμένο εμβόλιο που στοχεύει στην πρόληψη της επανεμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα...