Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα – Δείτε τι ισχυρίζεται για τους βιασμούς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου επί της αίτησης ακύρωσης της προδικασίας που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και αναμένεται σε λίγο η έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης για το αίτημα της πλευράς του Δημήτρη Λιγνάδη, τόνισε ότι παρέδωσαν στα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν τελεστεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

Εν κατακλείδι, ο Αλέξης Κούγιας, από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα και έκανε λόγω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος και αρνείται όλες τις κατηγορίες

Αθώος δήλωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο κ. Λιγνάδης δηλώνει ότι ουδέποτε εκδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικους, ούτε ήρθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα άτομα, είτε με συναίνεση είτε χωρίς.

Επίσης αρνείται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ή ότι είχε ποτέ στην κατοχή του ναρκωτικά.

Στο υπόμνημα οι μηνήσεις χαρακτηρίζονται «κατασκευασμένες».

«Σκοπός τους» σύμφωνα με τον Λιγνάδη (σ.σ.: εκείνων που τον διώκουν) ήταν «η ηθική μου εξόντωση δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει ακόμα πρόθεση στους διώκτες του ότι θα είχαν και οικονομικό όφελος απ’ αυτή την ιστορία, βρίσκοντας δύο αδίστακτους που τον κατήγγειλαν ως τον βιαστή τους.

Στο 27σελιδο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στους δύο αλλοδαπούς που στράφηκαν σε βάρος του, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις καταγγελίες σε βάρος του εμφανιζόμενος αμέσως ενώπιον των Αρχών και θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή τους.

Διαβάστε ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα:

LIGNADIS-1

LIGNADIS-2

LIGNADIS-3

LIGNADIS-4

LIGNADIS-5

LIGNADIS-6

LIGNADIS-7

LIGNADIS-8

LIGNADIS-9

LIGNADIS-10

LIGNADIS-11

LIGNADIS-12

LIGNADIS-13

LIGNADIS-14

LIGNADIS-15

LIGNADIS-16

LIGNADIS-17

LIGNADIS-18

LIGNADIS-19

LIGNADIS-20

LIGNADIS-21

LIGNADIS-22

LIGNADIS-23

LIGNADIS-24

LIGNADIS-25

LIGNADIS-26

LIGNADIS-27

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...