Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΗΠΑ: Βοήθησαν αστυνομικοί; Έβγαζαν και σέλφι με τους εισβολείς μέσα στο Καπιτώλιο!

Ευθύνες για την εισβολή των διαδηλωτών-οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων των εκλεκτόρων επιρρίπτει ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου.

Ο Τέρανς Γκάινερ (Terrance Gainer) δήλωσε στο CNBC ότι μετά τα όσα έγιναν περιμένει κάποιος να λογοδοτήσει. «Η υπηρεσία επιβολής του νόμου απέτυχε να εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους ένοπλους ταραξίες να παραβιάσουν το κτίριο για να διακόψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών» ανέφερε .

«Αν ήμουν εγώ υπέυθυνός για την φύλαξη του Καπιτωλίου θα άξιζα να απολυθώ», είπε. «Ένιωσα τόση αμηχανία και ντροπή με όσα ειδα να συμβαίνουν στον όροφο της Βουλής και της Γερουσίας»

Ωστόσο σε ερώτηση που του έγινε από το δημοσιογράφο για το εάν θα πρέπει να απολυθεί ο σημερινός αρχηγός δεν έδωσε σαφής απάντηση, εξηγώντας οτι πρώτα θα πρέπει να μάθουν πως ακριβώς μπήκαν οι διαδηλωτές στο Καπιτώλιο και τέτοιες πληροφορίες για την ώρα δεν είναι γνωστές.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες όλο και φουντώνουν οι φήμες ότι οι φύλακες του Καπιτωλίου βοήθησαν την είσοδο των διαδηλωτών, ενώ υπάρχουν στο διαδίκτυο και βίντεο που δείχνουν τους άνδρες της US Police Capitol να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα επιτρέποντας την είσοδο των οπαδών του Τραμπ.

https://twitter.com/Marka149133376/status/1346936743950475265

Μέλη της Εθνοφρουράς καθώς και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν άμεσα γύρω από το Καπιτώλιο, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις μέσα και έξω από το κτίριο ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του Τραμπ. Ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που έβγαζαν selfie με τους εισβολείς.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...