Στο τέλος της εβδομάδας και έπειτα από αξιολόγηση της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες μέρες, θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Τι παραμένει κλειστό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επάνοδο στην κανονικότητα σταδιακά και με ασφάλεια, καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου ήταν πιο αργή της αναμενόμενης εξαιτίας της κόπωσης όλων των πολιτών και της αυξημένης κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, ως τότε παραμένουν κλειστά:

  • Σχολεία
  • Εστίαση
  • Ψυχαγωγία
  • Δικαστήρια
  • Αθλητικές δραστηριότητες (πλην όσων δραστηριοτήτων επιτρέπονται ήδη: Σούπερ Λίγκα, Basket league κλπ)
  • Χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ των νομών, αλλά και οι συναθροίσεις και οι μετακινήσεις μετά τις 21.00 κάθε βράδυ.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των Εκκλησιών, των κομμωτηρίων και αν θα ανοίξουν τα καταστήματα της λιανικής πριν τις γιορτές. Σχετικά με την μετακίνηση στα καταστήματα εποχιακών ειδών που είναι ανοιχτά από σήμερα ξεκαθάρισε ότι η μετάβαση εκεί θα γίνεται με αποστολή του αριθμού 2 στο 13033.