Δήμος Ζωγράφου: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους

0
35

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζει εντατικά το πρόγραμμα καθαρισμού και απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Τα συνεργεία του Δήμου, με στοχευμένες παρεμβάσεις προχωρούν σε σχολαστικό καθαρισμό με απολυμαντικά υλικά σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, παρκονησίδες, πεζοδρόμια, στάσεις, παγκάκια, κ.ά., ενώ το πλυστικό απολυμαντικό όχημα του Δήμου Ζωγράφου αποφράσσει τις σχάρες ομβρίων υδάτων.

Ήδη έχουν απολυμανθεί ο χώρος εργαζομένων επί της οδού Αγίου Νικολάου, ο χώρο μεταφόρτωσης, το κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος που στεγάζεται ο Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
Απολυμάνσεις έγιναν, επίσης, στις οδούς Παπάγου, Παπαδιαμαντοπούλου, Στύρων, Γεωργίου Παπανδρέου (στην αρχή της Λεωφόρου), Θεοδάμαντος, Ευρυνόμης, Ζηνοδότου, Δαμασίππου, στην πλατεία και την παιδική χαρά «Μερκάτη» που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ούλωφ Πάλμε και Γ. Παπανδρέου, στην πλατεία Πεσόντων Σμηνιτών στο όρος Όθρυς.
Σημειώνεται ότι το ιοκτόνο, βακτηριοκτόνο φάρμακο που χρησιμοποιείται στις απολυμάνσεις είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, διαθέτει πιστοποιητικά ISO και δεν προκαλεί βλάβες σε ανθρώπους, ζώα ή το περιβάλλον.

Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό των Αντιδημάρχων, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δήμου Μπουλούκου, Εμπορικής Ανάπτυξης και Αποτελεσματικότητας Λεωνίδα Κουφού και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρο τον Δήμο, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή.