Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από 01/12

0
37

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για το σενάριο να ανοίξει η εστίαση και το λιανεμπόριο από την 1η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο πότε και πως θα ανοίξει η αγορά μετά το lockdown, δήλωσε ότι από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. “Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι. Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.