Πως θα γίνονται από σήμερα τα μαθήματα σε δημοτικά-νηπιαγωγεία

0
32
Group of children with face mask back at school after covid-19 quarantine and lockdown, entering classroom.

Μετά από ανακοινώσεις του υπ.Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μαθήματα θα συνεχίζονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης και εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, η έξαρση των κρουσμάτων επέβαλε πιο σκληρά μέτρα και προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30/11 όλα τα σχολεία, πλην των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Από σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, τα μαθήματα θα γίνονται με δύο τρόπους, με τηλεκπαίδευση, ή οποία θα γίνεται είτε μέσω του προγράμματος της ΕΡΤ, είτε μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Στην δεύτερη περίπτωση, τα μαθήματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, τόσο για να διευκολυνθούν οι οικογένειες σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο, όσο και οι γονείς που εργάζονται με τηλεργασία.

Από σήμερα επίσης, η διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.