Αναστολές συμβάσεων – Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πότε θα πληρωθεί

0
43

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για την αναστολές συμβάσεων εργασίας ανά μήνα αναφοράς προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα από τον μήνα αναφοράς δεδομένης της διαφορετικής έναρξης και λήξης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εντός του μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα, και συυγκεκριμένα από 27/11/2020 έως και 3/12/2020.

Οι εργαζόμενοι σε Περιφερειακές Ενότητες όπως η Θεσσαλονίκη, των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή βάσει ΚΑΔ από 3 Νοεμβρίου, θα μπούν σε αναστολή για 28 ημέρες από 3 έως 30 Νοεμβρίου και θα λάβουν 747 ευρώ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε Περιφερειακές Ενότητες όπως η Αθήνα, των οποίων η σύμβαση τίθεται υποχρεωτικά σε αναστολή βάσει ΚΑΔ από 7 Νοεμβρίου, τίθενται σε αναστολή για 24 ημέρες και θα λάβουν 640 ευρώ.