Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Έταζε επενδύσεις σε συνάλλαγμα και «έφαγε» 252.000 ευρώ

Τρεις μήνες μετά την εξιχνίαση της κομπίνας που είχε σκαρφιστεί ένας 37χρονος Έλληνας, ο οποίος έπεισε πέντε επιχειρηματίες του Βόλου να του εμπιστευτούν 74.170 ευρώ, δήθεν για να τα επενδύσει σε συνάλλαγμα, αποκαλύφθηκε και έκτο θύμα από το οποίο «έφαγε» 178.000 ευρώ!

Μάλιστα, προέκυψε ότι στην εξαπάτηση σε βάρος των πέντε επιχειρηματιών συμμετείχαν και άλλοι δυο συνεργοί του, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και περιελήφθησαν στην συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Βόλου για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, οι δυο συγκεκριμένοι δεν συμμετείχαν στην πολύ μεγαλύτερη απάτη σε βάρος ενός ανυποψίαστου επίδοξου επενδυτή, ο οποίος παρέδωσε τμηματικά στον 37χρονο μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, δήθεν για να τα επενδύσει μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία!

Όπως αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου, ο απατεώνας έβρισκε μέσω των συνεργών του θύματα και τα έπειθε να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Μάλιστα, άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας, αλλά κρατούσε μόνο εκείνος τους κωδικούς κι έτσι οι επενδυτές μπορούσαν απλώς να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από υπολογιστή, χωρίς να έχουν δικαίωμα να κινήσουν το κεφάλαιο όταν υπήρχε άνοδος των τόκων.

Ο 37χρονος χειριζόταν αποκλειστικά τα χρήματα και φέρεται να ιδιοποιήθηκε σταδιακά 74.170 ευρώ, από πέντε επιχειρηματίες που του τα εμπιστεύθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου 2019 ως τις 7 Απριλίου φέτος. Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται αν είχε πιάσει στα «δίχτυα» του και άλλα θύματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....