Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου,  εγκαθιστώντας στην παραλία της πόλης το ειδικό σύστημα  seatrack.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και  καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking – ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem) – είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταικό πάνελ ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή  να είναι προσβάσιμη.

Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης , αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....