Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική

Την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2019-2020 θα υποβάλει στην ελληνική Βουλή την επόμενη εβδομάδα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Η έκθεση θα ενσωματώνει τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επίπεδα της ύφεσης το 2020, αλλά και μια σειρά από μακροοικονομικά δεδομένα.

Το βασικό συμπέρασμα της περυσινής έκθεσης ήταν πως «το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας βελτιώνεται και οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων αποκλιμακώνονται».

Εφέτος, το οικονομικό κλίμα έχει αλλάξει άρδην, ωστόσο λόγω των παρεμβάσεων της ΕΚΤ και της ΕΕ  η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι σε επίπεδα καλύτερα και από τα περυσινά.

Και στην εφετινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος θα περιγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, καθώς και οι σημαντικοί κίνδυνοι και αβεβαιότητες που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΤτΕ αναμένεται να επαναλάβει πως δεδομένων των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, προτεραιότητα την επόμενη περίοδο θα πρέπει να δοθεί σε πολιτικές, που έχουν ως στόχο τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα βιώσιμο, εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο, με κινητήρια δύναμη τις επενδύσεις.

Πηγη cnn.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...

Τι αλλάζει στο τέλος χαρτοσήμου  – Καταργείται σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις

Του Θεόδωρου Βγενή  Την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα διοικητικά βάρη...

Διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών: 7 στις 10 προσφυγές φορολογουμένων απορρίπτονται

Ένα σημαντικό ποσοστό φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΦΔ) της ΑΑΔΕ για να ανατρέψουν φορολογικές αποφάσεις τους αντιμετώπισαν αποτυχία, καθώς το...