Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη – Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπεται αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θεμοκρασία: Από 12  ως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....