«Με αφορμή τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων, προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων» – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του – το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι:

– Εξετάζει το θέμα της διενέργειας των επαναληπτικών εξετάσεων αφού προκύπτουν – φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές – σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

– Εγκαίρως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι, όπως πάντα, προς όφελος των υποψηφίων μαθητών.

– Η επίλυση τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων είναι υποχρέωση του Υπουργείου και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους.