Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σεισμός Πάργα: Σώθηκε από θαύμα ζευγάρι – Σοβαρές ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Στο δρόμο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, φοβισμένοι από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ κάποιοι από αυτούς, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού «είδαν» τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης epiruspost.

Περίπου 30 παλιά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κατέρρευσαν τοίχοι, ενώ από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι όταν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού έπεσε δίπλα από το κρεβάτι τους.

Οικοδομές της δεκαετίας του 1970 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατοίκητες.

Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Κανελάκι, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.

Τι είπε ο Λέκκας στο CNN Greece

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), σε δηλώσεις του στο CNN Greece για τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που  σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά στην Πάργα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ηπείρου σημειώνει πως το φαινόμενο είναι ακόμη σε εξέλιξη και παρακολουθείται.

«Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες θα έχουμε καλύτερη εικόνα» σημειώνει o κ. Λέκκας και προσθέτει: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επιβεβαίωσε ότι οι σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές στην περιοχή, συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για την εξέλιξη του φαινομένου.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....