Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη στην περιφέρεια Ηπείρου για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για το κορονοϊό  έγινε σήμερα στην περιφέρεια Ηπείρου.

Έγινε εκτίμηση της μέχρι σήμερα κατάστασης, συζητήθηκαν προτάσεις για συμπληρωματικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και επισημάνθηκαν ανάγκες που απαιτούνται  να καλυφθούν ως προς τη λειτουργία των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας.

Μέχρι σήμερα η κατάσταση στην Ήπειρο εκτιμήθηκε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Έχουν καταγραφεί μόνο δύο κρούσματα στα Ιωάννινα, ενώ όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί προς έλεγχο από πρόσωπα με τα οποία έχουν έλθει σε επαφή οι δύο ασθενείς μέχρι σήμερα είναι αρνητικά. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και σε αυτή περιλαμβάνονται και τα μέλη του εκδρομικού γκρουπ που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

Όπως τονίστηκε από όλους όσοι παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και της μετάδοσης του κορονοϊού, μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των επιστημόνων, με πρώτη και βασικότερη να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στη σύσκεψη  αναλύθηκαν κατά νοσοκομείο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την νοσηλεία ατόμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για τον προέλεγχο που απαιτείται να γίνεται  ώστε να μην επιβαρύνονται τα Τμήματα Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την εξέταση των δειγμάτων που θα αρχίσει να γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες,  τα οποία – όπως τονίστηκε-  πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά από τα Νοσοκομεία.

Αναφορά έγινε και στο ενδεχόμενο να απαιτηθεί ενίσχυση  του προσωπικού των Μ.Ε.Θ. και γενικά των νοσοκομείων από άλλες δημόσιες δομές, ως επίσης σε μέσα και αναλώσιμα υλικά.

Τέλος για μια ακόμη φορά απευθύνεται έκκληση και συμβουλή προς τους πολίτες να μην  μεταβαίνουν στα νοσοκομεία με τα πρώτα ελαφρά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζονται, αλλά πρώτα να απευθύνονται  στον προσωπικό τους ιατρό για οδηγίες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης στην εισαγωγική του τοποθέτηση χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως έκλεισαν τα σύνορα με Αλβανία- Ιταλία, εκτίμησε ότι ο κόσμος άρχισε να πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε και στην ικανοποίηση των αιτημάτων που υπέβαλαν στην Περιφέρεια τα νοσοκομεία για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....