Νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον ΟΑΕΔ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, Χρ. Κατσώτη, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος σε τουριστικές περιοχές.

Η υπουργός ανέφερε ότι στα νησιά, στα οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής, μεταξύ των οποίων η Ρόδος και η Ζάκυνθος, είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου και έχουν ήδη ικανοποιηθεί 38.500. Παραδέχθηκε δε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, όπως στην Κρήτη, όπου συνολικά είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις από εποχικούς εργαζόμενους, ενώ διαβεβαίωσε ότι έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν ικανοποιηθεί όλες και αναδρομικά.

“Το έργο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ είναι πάντα τιτάνιο στο τέλος της τουριστικής περιόδου”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου. Πρόσθεσε ότι “χρειάζεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από μέρους τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Έχουμε περιπτώσεις, όπως στον Αρχάγγελο της Ρόδου, όπου επτά υπάλληλοι πρέπει να διεκπεραιώσουν 6.000 αιτήσεις και το έκαναν σε λιγότερο από ένα μήνα. Οι ίδιες δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα ΚΠΑ της χώρας σε τουριστικές περιοχές, και πολύ περισσότερο φέτος, γιατί είχαμε ρεκόρ προσλήψεων στον τουρισμό, άρα είχαμε και τεράστιο αριθμό που δεν εργάζονταν μετά. Για τον λόγο αυτό έχουμε μεριμνήσει για προσλήψεις στον ΟΑΕΔ”.

Εξάλλου, και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, σε παλαιότερες δηλώσεις της, είχε παραδεχθεί τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στον Οργανισμό και είχε αναφέρει ότι για τη σωστή λειτουργία του απαιτούνται νέες προσλήψεις μονίμων.

“Η παροχή αυτών των υπηρεσιών στηρίζεται στους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών, των οποίων ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 360 το 2017-2018 με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ”, είχε πει συγκεκριμένα. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από το υπουργείο Εργασίας για την πρόσληψη, μέσα στο 2017, 50 πτυχιούχων ΑΕΙ και 28 πτυχιούχων ΤΕΙ στο αντικείμενο της Πληροφορικής.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στην λειτουργία των αντίστοιχων του ΟΑΕΔ υπηρεσιών στο εξωτερικό, λέγοντας ότι, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει ένας εργασιακός σύμβουλος για κάθε 300 ανέργους, στην Ελλάδα η αναλογία είναι ένας εργασιακός σύμβουλος προς 3.000 ανέργους.