Οι συνέπειες από την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, αλλάζουν τα δεδομένα στις πωλήσεις ξηράς τροφής, στα σούπερ μάρκετ, όπως όσπρια, ρύζια και ζυμαρικά ενώ τεράστια αύξηση στις πωλήσεις έχουν σημειώσει κυρίως το χαρτί υγείας και κουζίνας αλλά και οι κονσέρβες μακράς διαρκείας.

Το dimosio.gr έχει σήμερα το ρεπορτάζ για την ραγδαία αύξηση ζήτησης στα περισσότερα είδη καθώς επικοινώνησε με έναν εκ των ιδιοκτητών εταιρείας, που κατέχει μεγάλα φορτηγά και νταλίκες και καλύπτει τον τομέα μεταφορών προϊόντων, τον κύριο Αναστάσιο Σιαράμπη, για να πάρει το στίγμα της αγοράς απο την πρώτη γραμμή.

Ο κύριος Σιαράμπης έκανε λόγο για έναν αδικαιολόγητο πανικό που επικρατεί στους καταναλωτές που σπεύδουν να γεμίσουν τα ντουλάπια τους με απόθεμα και τόνισε πως απο την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα η ζήτηση έχει αυξηθεί μέχρι και 200% απο τα σούπερ μάρκετ στα συγκεκριμένα αγαθά. Συγκεκριμένα οι εταιρείες διανομής δεν σταματούν καθόλου να εργάζονται για να μπορέσουν να καλύψουν την τόση μεγάλη ζήτηση που υπάρχει και υπάρχουν και περιστατικά όπου οι οδηγοί κοιμούνται τέσσερις και πέντε νύχτες στα φορτηγά τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ημερών.

Όπως μας είπε ο κύριος Σιαράμπης υπάρχουν μέρες που η παραγωγή στα εργοστάσια χάρτου και μακαρονιών δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στις παραγγελίες διότι υπάρχουν στιγμές που τα εργοστάσια ξεμένουν απο πρώτες ύλες και αναγκάζονται να μην εκτελέσουν δρομολόγια κάποια βράδια, αφού δεν υπάρχει εμπόρευμα για να προμηθευτούν.

Η μεγαλύτερη κίνηση στον τομέα των παραγγελιών παρατηρείται στα νησιά του Αιγαίου και στην Βόρεια Ελλάδα με τα σούπερ μάρκετ να αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις στιγμιαία καθώς το εμπόρευμα εξαφανίζεται λίγες μόνο ώρες μετά την τοποθέτηση του στα ράφια τους.

“Μιλάμε για πρωτόγονες καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική επικράτεια να συμβαίνουν. Επικρατεί ένας ανεξήγητος πανικός στην αγορά και όλες οι εταιρείες μεταφορών δεν προλαβαίνουμε να δεχόμαστε παραγγελίες και να μεταφέρουμε τα προϊόντα. Μάλιστα υπάρχουν εργοστάσια χάρτου που τους τελειώνουν οι πρώτες ύλες και δεν προλαβαίνει η παραγωγή να ανταποκριθεί στην ζήτηση. Και αυτό δημιουργεί μια ολόκληρη αλυσίδα καθώς έτσι καθυστερούμε και εμείς την μεταφορά και γιαυτό δημιουργούνται στιγμιαία προς το παρόν ελλείψεις στα τοπικά σούπερ μάρκετ” δήλωσε στο dimosio.gr o κύριος Σιαράμπης.

Φυσικά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της εταιρείας αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα που παρατηρούμε στην ελληνική περιφέρεια και τα νησιά μας και επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ που κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις και αναφέρουν πως τα άδεια ράφια στο κλείσιμο της ημέρας ειναι κάτι που “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ όσα χρόνια εργάζομαι