Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Κοροναϊός: Πανικός στη βόρεια Ιταλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ιταλία που έχουν μολυνθεί από το νέο κοροναϊό τετραπλασιάστηκε την Παρασκευή, λόγω των νέων κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας, με τις αρχές να αποφασίζουν το κλείσιμο σχολείων, εστιατορίων και επιχειρήσεων.

Τα νέα κρούσματα του Covid-19 στην Ιταλία, είναι συνολικά 16.

Ειδικότερα, 14 ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δύο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Οι νέες μολύνσεις από τον κοροναϊό γίνονται πλέον από άνθρωπό σε άνθρωπο στο εσωτερικό της χώρας και όχι από ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ασία, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία της Ιταλίας, υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιογενούς παράγοντα Covid-19.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε επίσης ότι η Ιταλία βλέπει τώρα το ίδιο είδος «διασποράς» που έχουν δει η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ τα μέτρα των ιταλικών αρχών αφορούν συνολικά 10 πόλεις, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το Μιλάνο. Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα στη Λομβαρδία αναστέλλονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, οι εμπορικές, επιχειρηματικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε των μέτρων, σημειώνοντας ότι η Ιταλία παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς και από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...