Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Λειτουργεί και πάλι η Δημοτική Ιματιοθήκη Αγίου Δημητρίου

Ξεκινάει τη λειτουργία της ξανά η Δημοτική Ιματιοθήκη, Αγίου Δημητρίου αύριο  Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  και ώρες 14:00 έως 17:00, έπειτα από μια απαραίτητη διακοπή για την αναδιοργάνωση της, τον εκ νέου σχεδιασμό της και την ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ, είδη βρεφανάπτυξης και παιχνίδια, που θα διανέμονται στα ωφελούμενα άτομα και οικογένειες των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να το κάνουν είτε με καινούργια – αχρησιμοποίητα είδη είτε είδη ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.

Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα! Σε διαφορετική περίπτωση ο/η υπάλληλος που τα παραλαμβάνει έχει τη δυνατότητα να μην τα δεχθεί και να τα επιστρέψει.
Υπενθυμίζεται πως από τη Δημοτική Ιματιοθήκη καλύπτονται οι ανάγκες των ωφελούμενων που είναι ενταγμένοι στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών.

Η παραλαβή των ειδών γίνεται με επίδειξη της εν ενεργεία κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή με παραπομπή απ’ ευθείας από Κοινωνικό Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη διακοπή λειτουργίας της Δημοτικής Ιματιοθήκης, κατά το προηγούμενο διάστημα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου φρόντισε για όποιον ωφελούμενο ή άστεγο χρειάστηκε ρούχα ή κλινοσκεπάσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....