Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Έλληνας αποκλεισμένος στην Κίνα: Φήμες για 5 εκατ. πολίτες της Γουχάν διασκορπισμένους

Εικόνες Χολιγουντιανής αποκάλυψης λόγω του κορωνοΐου επικρατούν στην πόλη Γουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία. Στη συγκλονιστική μαρτυρία του στον ΣΚΑΪ ο εγκλωβισμένος Έλληνας μηχανικός Απόστολος Ζαούτσος δήλωσε ότι μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ λειτουργεί πια στην περιοχή, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα.

Εφιαλτική ήταν δε η αναφορά του σε φήμες για διασκορπισμένους πολίτες της Γουχάν λόγω των κινεζικών διακοπών. «Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατ. τουρίστες από τη Γουχάν σε όλη την Κίνα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αυτό το νούμερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, «η πιο αισιόδοξη εκτίμηση (των αρχών) για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου. Όσο πάει ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο, μεγαλώνουν τα νούμερα κι επειδή την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν οι εταιρείες και γενικά θα αρχίσει η ζωή να κινείται, και δεν ξέρουμε τι μέγεθος θα πάρει η εξάπλωση. Δώσανε μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές… Θα δούμε» είπε.

Χαρακτηριστικά ήταν τα πλάνα την ώρα που ο κ. Ζαούτσος μιλούσε στον ΣΚΑΪ, με έναν άνδρα να ελέγχει τη θερμοκρασία όποιου θέλει να εισέλθει στο κατάστημα. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία αλλιώς δε μπαίνεις, εμένα με έλεγξαν τρεις – τέσσερις φορές» τόνισε.

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος. «Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δε δέχθηκε να μετρηθεί ήρθε η αστυνομία» σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως» δήλωσε δε.

«Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ» πρόσθεσε. Ο Έλληνας μηχανικός δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ακόμη Έλληνα που μένει στη Γουχάν, αλλά επειδή η περιοχή είναι μεγάλη πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...

Η οικονομική αδυναμία έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Λεπέν στις εκλογές της Γαλλίας

Την Κυριακή, η Εθνική Συσπείρωση (RN), σημείωσε σημαντικά κέρδη στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με ποσοστό 33,15%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεπέρασε...