Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Υγειονομικός Έλεγχος στα σχολεία μετά την καταγγελία για κατσαρίδα σε ψωμί μαθητή

Άμεσος υγειονομικός έλεγχος στα σχολεία θα διενεργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, μετά την μεγάλη έκταση που πήρε το σοβαρό θέμα που έφερε στην φως της δημοσιότητας το CityFace.gr με την εύρεση κατσαρίδας σε κλειστή συσκευασία μερίδας φαγητού που δόθηκε σε μαθητή του 1ου  δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων.

Το ρεπορτάζ του CityFace.gr για το θέμα:

Μάρτυρες ενός αηδιαστικού και ντροπιαστικού θεάματος έγιναν γονείς και παιδιά στο 1ο δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων, όταν αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο (αλλά και δυνητικά άκρως επικίνδυνο για την υγεία) θέαμα.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία την οποία γονέας «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντός της συσκευασίας του ψωμιού, το οποίο μοιράζεται μαζί με άλλα τρόφιμα σε καθημερινή βάση στα παιδιά στο πλαίσιο των καθιερωμένων από πέρσι σχολικών γευμάτων, βρέθηκε μια τεράστια κατσαρίδα!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει συμβεί στο ίδιο σχολείο σε τρόφιμα της ίδιας εταιρείας, καθώς και στο παρελθόν έχουν βρεθεί διάφορα «ευρήματα» στα εν λόγω γεύματα, όπως σκοτωμένες μύγες σε φέτα!

Οι γονείς είναι φυσικά αναστατωμένοι με το γεγονός το οποίο πραγματικά σοκάρει και ζητούν άμεσα όχι μόνο την αλλαγή της εταιρείας η οποία ευθύνεται για το συμβάν, αλλά και απόδοση ευθυνών για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρει:

“Με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ακατάλληλο τρόφιμο που εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έδωσε εντολή στα αρμόδια κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.”

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αύξηση κινδύνου διαβήτη από πλαστικά μπουκάλια: Τα ευρήματα έρευνας

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση ανάμεσα στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Το μυστικό της μακροζωίας από την Ικαρία – Τι τρώνε και ζουν 100 χρόνια

Η Ικαρία, ένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι γνωστή για τη μακροζωία των κατοίκων της, οι οποίοι συχνά ζουν πέραν των 100...

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ για έξαρση των κρουσμάτων λιστερίωσης

Η Λιστερίωση είναι ένα τροφιμογενές νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Listeria monocytogenes, ένα αναερόβιο Gram θετικό βακτήριο. Η νόσος είναι γνωστή για τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...