Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Δήμου Αθηναίων

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν εχθες ο Δήμος Αθηναίων και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Το μνημόνιο, που έχει διάρκεια τριών ετών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, την προώθηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, όπως η κυκλική και η πράσινη οικονομία, η καινοτομία, η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Επίσης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή στοιχείων καλής διακυβέρνησης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Η συμφωνία προβλέπει επιπλέον τον εντοπισμό στοιχείων απλοποίησης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων με την ανάπτυξη της διοικητικής ικανότητας των εμπλεκομένων με τις δημόσιες συμβάσεις υπευθύνων του Δήμου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, Δήμος και Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κάθε χρόνο θα εξετάζουν την υλοποίηση της συνεργασίας τους και θα προτείνουν τρόπους για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος του “διαθέτει πλέον ένα απόλυτα μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα.

«Με τη σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας μας με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, θωρακίζουμε το σχέδιο αυτό και κάνουμε πράξη την πεποίθηση και την στρατηγική μας για διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου». Δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Σημασία έχει να ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά να ξέρουν και όλοι οι πολίτες πώς την κάνεις” υπογράμμισε».

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....