Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πόσες καταθέσεις έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό

Καταθέσεις περίπου 34 δισ. ευρώ είχαν οι Έλληνες στο εξωτερικό στο τέλος του 2018, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για λογαριασμό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, την οποία επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδα “Το Βήμα”.

Συνολικά, οι τοποθετήσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό ανήλθαν σε 57,5 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, με ένα ποσό περίπου 10 δισ. ευρώ να αφορά μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια και το υπόλοιπο ποσό – πέραν των καταθέσεων, των μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων – να αφορά κυρίως ομόλογα.

Στα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνονται τυχόν κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων σε διάφορα χρηματοπιστωτικά και υπεράκτια κέντρα που σύμφωνα με ορισμένες έρευνες που έχουν κάνει τα τμήματα διαχείρισης πλούτου ελβετικών τραπεζών υπερβαίνουν τα 120 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η αξία των χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων στο εσωτερικό ανέρχονταν στο τέλος του 2018 σε 245 δισ. ευρώ και αναλύονται ως εξής: 133 δισ. ευρώ ήταν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, 59 δισ. ευρώ οι μετοχές σε εισηγμένες και μη επιχειρήσεις, 25 δισ. ευρώ σε μετρητά, 6 δισ. ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαι, 3 δισ. ευρώ σε ομόλογα και 19 δισ. ευρώ σε άλλα χρηματοπιστωτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν και κεφάλαια επενδυμένα σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προϊόντα και λοιπές απαιτήσεις.

Πηγή: Το Βήμα

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επτά χρόνια φυλάκισης για τον 75χρονο που ασέλγησε εναντίον της ανήλικης ανιψιάς του

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σ’ έναν 75χρονο για τη σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης συγγενούς του, με την οποία διέμεναν στην ίδια οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη.

Επικίνδυνη φωτιά στα Γλυκά Νερά: Καίει κοντά στον οικισμό

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Συνολικά, εκτελούν επιχείρηση 100 πυροσβέστες με...

Εξιχνιάζοντας τη δολοφονία στο Ψυχικό: Αποκαλύπτονται οι φάκελοι του τοπογράφου

Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας...

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...