Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Θάσο και τη Χαλκιδική, από τις παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχές. Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στις δύο περιοχές.

Στη Θάσο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, το τελευταίο 48ωρο το νησί έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική, μετέφερε τέσσερα άτομα σε ασφαλές σημείο, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Έχουν καταγραφεί  εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ υπερχείλισαν ρέματα και αρδευτικά κανάλια και πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα.

Η κατάσταση στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική, το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε ιδιαίτερα τις περιοχές Αρναία, Ιερισσό, Ολυμπιάδα και Πολύγυρο.

Η Πυροσβεστικη στην Ολυμπιάδα μετέφερε 5 άτομα από τις οικίες τους σε ασφαλές σημείο. Προβλήματα προκλήθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων και ρεμάτων.

Στην Χαλκιδική επιχειρούν 34 Πυροσβέστες με 17 οχήματα.