Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

KEA: Όλες οι αλλαγές του keaprogram για τους φιλοξενούμενους

Το Υπουργείο Εργασίας έστειλε στα ΚΕΠ και στους δήμους ένα νέο πακέτο οδηγιών για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Οι οδηγίες αυτές αφορούν κυρίως νέα πεδία που έχουν ενταχθεί στο σύστημα keaprogram.gr. Οι νέες επισημάνσεις του υπουργείου αφορούν τα φιλοξενούμενα μέλη και το τρόπο που δηλώνονται αναλόγως τα κριτήρια που πληρούν.

Στην αίτηση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στο σύστημα έχουν προστεθεί επιλογές που σχετίζονται με τη σχέση του εκάστοτε μέλους του νοικοκυριού με το νοικοκυριό. Οι επιλογές που έχουν προστεθεί είναι οι εξής:

  1. Συνιδιοκτησία
  2. Συνενοικίαση
  3.  Σύζυγος
  4. Τέκνο (έως 25 ετών)Μπορούν να εξαιρεθούν από τον έλεγχο του φιλοξενούμενου και μπορούν να προστεθούν ως μέλη του νοικοκυριού από χρήστες δήμων καταβάλλοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

Μέλη και φιλοξενούμενες Οικογένειες 

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει το Υπουργείο Εργασίας ώστε οι οικογένειες φιλοξενούμενων να περνούν κατευθείαν στο σύστημα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με ολόκληρες οικογένειες που φιλοξενούνται.

Οι αιτήσεις αυτές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή ώστε να μπορέσει το σύστημα να αντλήσει τα δηλωθέντα στοιχεία των φιλοξενούμενων οικογενειών. Για αιτήσεις οι οποίες είναι αποθηκευμένες δεν γίνεται αυτόματα η διαδικασία.

Τα ΚΕΠ και οι δήμοι κατόπιν εντολών του Υπουργείου υποχρεούνται να ρωτούν τους πολίτες αν όλα τα πρόσωπα που έχουν δηλώσει μένουν κάτω από την ίδια στέγη, καθώς και το αληθές της δήλωσης, η οποία αποτελεί υπεύθυνη δήλωση  και επιφέρει ποινικές συνέπειες σε περίπτωση ψευδούς υποβολής.

Έπειτα από ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερώνονται σχετικά με το ΚΕΑ μπορούν να τηλεφωνούν στο 15105 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30-15:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σπεύσατε! Σπουδές με αμοιβή και ασφάλιση σε 50 σχολές 

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ανοίγουν οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, που προσφέρουν αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε...

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Εξαήμερη απασχόληση – Οι τρεις δικλείδες ασφαλείας και το «αγκάθι» για τους εργαζόμενους

Του Θεόδωρου Βγενή Με τρεις σημαντικές δικλείδες ασφαλείας μπήκε σε…ράγες υλοποίησης το νέο πλαίσιο για την εξαήμερη απασχόληση. Μια ρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στην...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...