Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα. Τις σχετικές ανακοινώσεις είχε κάνει στις 14 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Action24.

Τότε είχε  ως προς την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα ο κ. Κεδίκογλου είχε σημείωσε αρχικά:  «Το είχα προαναγγείλει. Εγώ πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το 2023. Όταν ο άνθρωπος με τον οποίο συμφώνησα παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά, πολιτικά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για εμένα. Με τους συναδέλφους μου κάναμε σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Τους ευχαρίστησα και τους εκτιμώ πραγματικά απεριόριστα. Αφού θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που πρέπει να ακολουθήσω, δεν θα μπορούσα να πατάω σε δύο βάρκες. Δεν θα μπορούσα να είμαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή να επαινώ τον κ. Τσίπρα. Έκανα αυτό που έλεγα. Για εμένα ήταν θέμα συνέπειας, λόγων και έργων. Κάνω αυτό που θεωρώ εγώ σωστό. Θεώρησα ότι ο δρόμος της παραίτησης ήταν ο πιο σωστός».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις