Σοβαρή υπόθεση ακραίας βίας και κακοποίησης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο Κρήτης, με θύμα μια 55χρονη αλλοδαπή και κατηγορούμενη μια 42χρονη επίσης αλλοδαπή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 55χρονη φέρεται να υπέστη επανειλημμένα βασανιστήρια μέσα σε κατοικία, όπου, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, δέχθηκε ιδιαίτερα βίαιη μεταχείριση για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι η 42χρονη φέρεται να κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο τις πράξεις βίας σε βάρος του θύματος.
Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν καταθέσεις και ψηφιακά πειστήρια, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα περιστατικά και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κινητό της 42χρονης εντοπίστηκαν τουλάχιστον έντεκα βίντεο, στα οποία καταγράφονται σκηνές σκληρής κακοποίησης. Σε ένα από αυτά φέρεται να χτυπά τη 55χρονη με ξύλινο ρόπαλο, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα, ενώ σε άλλο η παθούσα εμφανίζεται δεμένη στο πάτωμα, εμφανώς εξαντλημένη, την ώρα που η δράστιδα συνεχίζει να την κακοποιεί και της κόβει τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μπαλτά.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Ιουνίου 2026 σε κατοικία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η 42χρονη φέρεται να χτυπούσε επανειλημμένα το θύμα με γροθιές, χαστούκια και στη συνέχεια με ρόπαλο, ενώ παράλληλα την απειλούσε, την εξύβριζε και προέβαινε σε πράξεις που, σύμφωνα με τις Αρχές, συνιστούν προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της.
Οι αστυνομικοί αναφέρουν ακόμη ότι η έξοδος της κατοικίας είχε αποκλειστεί, καθώς η πόρτα ήταν δεμένη με καλώδιο, στερώντας από τη γυναίκα κάθε δυνατότητα διαφυγής. Η 55χρονη κατάφερε τελικά να ξεφύγει όταν η κατηγορούμενη αποκοιμήθηκε.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε τυχαία, κατά τη διερεύνηση διαφορετικής υπόθεσης που αφορούσε κλοπή κινητού τηλεφώνου. Κατά τον έλεγχο της συσκευής της 42χρονης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο αποτέλεσε βασικό στοιχείο για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
Κατά τις έρευνες στις κατοικίες κατασχέθηκαν ο μπαλτάς που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ρούχα με ίχνη αίματος, μία τούφα ανθρώπινων μαλλιών, σπασμένο ξύλινο κοντάρι, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε και η εμπλοκή ενός 60χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη της κατοικίας, ο οποίος φέρεται να είχε παραχωρήσει τον χώρο όπου εκτυλίχθηκαν τα περιστατικά και αποχώρησε πριν ξεκινήσει η επίθεση. Ο ίδιος συνελήφθη για παράνομη παραμονή στη χώρα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 42χρονη δεν συνελήφθη για τη συγκεκριμένη υπόθεση λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο κρατείται ήδη για διαφορετική υπόθεση. Η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως τα κίνητρα και όλες οι συνθήκες της υπόθεσης.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις