Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24/6 στην Κάρπαθο.
Όπως προκύπτει από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:25, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,9 χιλιόμετρα.
Ιδιαίτερα αισθητή έγινε στην ευρύτερη περιοχή η σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά σε Κάρπαθο και Κάσο (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου), καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 15 χιλιομέτρων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενος επικοινωνία με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, το επίκεντρο δεν συνδέεται με το ρήγμα που έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς, αλλά πρόκειται για φαινόμενο τοπικής εμβέλειας. Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι η δόνηση συνοδεύτηκε από έντονη βοή και ανάγκασε κατοίκους να βγουν έξω, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις