Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την αναίρεση του βουλεύματος που είχε οδηγήσει στην αποφυλάκισή του από τον Άρειο Πάγο.

Νωρίτερα, ο καταδικασθείς ως αρχηγός της οργάνωσης «17Ν», με ποινή 17 φορές ισόβια, μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Στη συνέχεια δρομολογήθηκε η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και θα κρατηθεί εκ νέου.
Η πρόσφατη αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου μετά από 24 χρόνια κράτησης ήταν η 5η κατά σειρά προσπάθειά του για αποφυλάκιση, ενώ είχε προηγηθεί αρνητική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, του δικαστικού συμβουλίου του πρώτου βαθμού και αρνητική πρόταση του εισαγγελέα που εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Πειραιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη το 2002, όταν ξεκίνησε η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν και παρέμεινε κρατούμενος, ενώ ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, ούτε αποδέχθηκε ότι υπήρξε ο ηθικός αυτουργός των στυγερών δολοφονιών της οργάνωσης για τις οποίες και καταδικάστηκε.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θεωρητικά, θα παραμείνει ακόμα ένα έτος στις φυλακές, έως ότου συμπληρώσει 25 χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις