Μπαράζ προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις ετοιμάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Το ΑΣΕΠ, ετοιμάζεται να δρομολογήσει σειρά ακόμη προκηρύξεων που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια προετοιμασίας και αφορούν συνολικά 4.433 μόνμες θέσεις. Μεταξύ άλλων αφορούν:

-3.200 άτομα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αφορά φροντίδα ηλικιωμένων. Οι δήμοι όπου το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια έχουν συστήσει οργανικές θέσεις ενώ στην προκήρυξη που θα βγει θα διευκρινίζεται και με ποιον τρόπο θα μοριοδοτείται η ειδική εμπειρία όσων εργάζονται ήδη προκειμένου να εξασφαλίσουν τον διορισμό τους όσο γίνεται περισσότεροι.

-757 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (Καθαριότητα, Ύδρευση, Αποχέτευση). Πρόκειται για προκήρυξη που έχει ονομαστεί «ουρά» της θηριώδους 3Κ/2018 των 8.166 θέσεων. Τα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ/2018 αναμένεται από μέρα σε μέρα και θα ακολουθήσει αμέσως η προκήρυξη για τους 757 που αφορά δήμους οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να ενταχθούν σε εκείνη.

-75 άτομα στην ΑΑΔΕ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιθυμεί να καλύψει εκατοντάδες θέσεις και στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα περιλαμβάνονται θέσεις Τελωνειακών.

-251 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Οι θέσεις αυτές έχουν συσταθεί με ΦΕΚ και μεταξύ τους περιλαμβάνονται 100 ΠΕ Διοικητικού, 13 ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων, 13 ΠΕ Πληροφορικής, 3 ΠΕ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων, 15 ΠΕ Ηλεκτρολόγων- Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών, 15 ΠΕ Μηχανικών, 10 ΠΕ Μαθηματικών, 5 ΠΕ Οικονομικού, 4 ΠΕ Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, 1 ΠΕ Ιατρών, 4 ΠΕ Ψυχολόγων, 23 TE Διοικητικού, 4 TE Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων, 5 TE Πληροφορικής, 16 ΔΕ Διοικητικού, 5 ΔΕ Τεχνικών, 10 ΔΕ Κλητήρων/Γενικών Καθηκόντων και 5 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

-155 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η προκήρυξη των θέσεων αυτών έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παράλληλα με τις διαδικασίες για την ψηφιακή αναβάθμιση των ΚΕΠ, ενός θεσμού που θεωρείται ιδιαίτερα καταξιωμένος στη συνείδηση των πολιτών. Θεωρούνται απολύτως απαραίτητες καθώς δεν έχουν γίνειπροσλήψεις εδώ και πάρα πόλλά χρόνια, το προσωπικό μειώνεται ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες αυξάνονται. Οσοι προσληφθούν θα αφορούν την ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.