Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 28/4 σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκλογών, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές θα πραγματοποιηθούν το 2027, ενώ σχολίασε τόσο την επιστολή των πέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όσο και τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Αναφερόμενος στην ανοιχτή επιστολή των πέντε βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ασκούν κριτική στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, ο Παύλος Μαρινάκης, συνομιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπογράμμισε:
«Είναι μια κόσμια επιστολή που περιλαμβάνει συγκεκριμένα επιχειρήματα, αναγνωρίζει και θετικά στοιχεία του επιτελικού κράτους, αλλά παράλληλα εκφράζει και προβληματισμούς. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία· ένα κόμμα που στηρίζεται στον ουσιαστικό διάλογο. Οι βουλευτές μας αποτελούν το θεμέλιο της αντοχής μας και πολλοί από αυτούς έχουν διατελέσει και υπουργοί.
Ο κ. Οικονόμου υπήρξε και προκάτοχός μου, γνωρίζει πολύ καλά πώς λειτουργεί το επιτελικό κράτος, αλλά και ποια σημεία χρειάζονται βελτίωση. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που οργανώνει συνέδριο μόνο για να δηλώσει με ποιους δεν θα συνεργαστεί κυβερνητικά, εμείς προχωράμε σε προσυνέδρια, σε συνέδριο και κυρίως διατηρούμε ανοιχτή επαφή με την κοινωνία, απαντώντας στα ερωτήματα που τίθενται».
Κάνοντας ειδική αναφορά στις εκλογές που θα γίνουν το 2027 τόνισε: «Είναι ξεκαθαρισμένο από τον πρωθυπουργό. Σεβαστές οι εισηγήσεις, οι απόψεις, αλλά ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει πριν απ’ όλους».
Επίσης χαρακτήρισε αστήριχτη, αβάσιμη και βαθύτατα επικίνδυνη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία την κατηγορία του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της Δικαιοσύνης, μετά την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
«Περιμένουμε το αίτημα, την τεκμηρίωση και θα τοποθετηθούμε στη Βουλή. Πιστεύω ότι το κίνητρο είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος. Άρα θα απαντήσουμε στη Βουλή. Είναι σοβαρή υπόθεση και ήδη έχει γίνει εξεταστική και έχει συνεδριάσει η ΕΦΚΔ και έχουμε τρεις διατάξεις της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λένε από την αντιπολίτευση ότι είναι διορισμένος από την κυβέρνηση. Γνωρίζει όλα τα ζητήματα αυτά πολύ καλά και ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα του δικαστικού κλάδου και είναι η υπόδειξη της δικαιοσύνης στην κυβέρνηση κατά πλειοψηφία ο κ. Τζαβέλλας. Η αντιπολίτευση λέει ότι η υπόδειξη της δικαιοσύνης στην κυβέρνηση η κα Αδειλίνη και ο κ. Ζήσης άνθρωποι με μακρά πορεία δεν ξέρουν τι τους γίνεται και θέλουν να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε α λα καρτ τη δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνο το μονοπάτι αυτό και απρόβλεπτες οι συνέπειες. Είναι θεσμικός κατήφορος» υπογράμμισε.
«Ο κ. Ανδρουλάκης υπολείπεται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός γιατί αυτή την εβδομάδα δεν ασχολήθηκε για το πλεόνασμα ή δεν έβγαλε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου και συμπεριφέρεται ως ένας υποψήφιος για την εθνική σχολή δικαστών και εισαγγελέων. Συμπεριφέρεται ως ένας εν δυνάμει υποψήφιος για τη σχολή εισαγγελέων» τόνισε.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις