Προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης βρίσκονται στην αιχμή της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας για την επόμενη περίοδο. Ψηλά στον προγραμματισμό βρίσκονται τρία προγράμματα που αφορούν συνολικά 16.000 ανέργους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα προγράμματα για κατάρτιση ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως τα ΑμεΑ κλπ. Ειδικότερα στο τραπέζι βρίσκονται προς επεξεργασία:

  • Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε ΤΠΕ νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης 24-29 ετών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος αναμένεται να είναι 3.000. Η δράση αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειμένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.
  • Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης 30-39 ετών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος αναμένεται να είναι 3.000. Η δράση αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειμένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.
  • Δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης 10.000 ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα ηλικίας 29 – 49 ετών. Στην ουσία εξετάζεται να υλοποιηθεί ένας Β κύκλος, με διαφοροποιημένα ενδεχομένως χαρακτηριστικά, του προγράμματος που προκηρύχθηκε για πρώτη φορά το 2016 και αφορούσε στην κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής