Κατέληξε χθες το βράδυ ο 53χρονος οδηγός ΙΧ που ενεπλάκη σε τροχαίο με λεωφορείο στον δρόμο Αργασίου – Βασιλικού, στο ύψος του Ξηροκάστελλου.

Ο άνδρας είχε υποστεί σοβαρά εσωτερικά τραύματα από τη σύγκρουση, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για άμεση αεροδιακομιδή.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες στην περιοχή Ξηροκάστελλο, μετά το Αργάσι, όταν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές.

Στο λεωφορείο επέβαιναν τέσσερις ενήλικες και επτά παιδιά, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η ψυχραιμία του οδηγού του λεωφορείου συνέβαλε στην αποφυγή χειρότερων συνεπειών.

O 53χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του 53χρονου, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, αποφασίστηκε η διακομιδή του με ελικόπτερο στα Ιωάννινα.

Το αεροσκάφος με τον τραυματία έφτασε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων χθες το βράδυ. Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου στη συνέχεια κατέληξε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για το περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ι.Ν., εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μεσημεριανές ώρες χθες 17 Μαρτίου 2026, στην Επαρχιακή Οδό Αργασίου-Βασιλικού στη Ζάκυνθο, αυτοκίνητο ΙΧ που οδηγούσε 53χρονος αλλοδαπός, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο ΔΧ που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν αρχικά ο σοβαρός τραυματισμός του αλλοδαπού οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο της χώρας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος, διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου».

Δείτε βίντεο

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις