Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, χαρακτήρισε «όνειρο» την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για άνευ όρων παράδοση της Τεχεράνης.
Σε προηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πεζεσκιάν σχολίασε την απαίτηση του Τραμπ, λέγοντας ότι «είναι ένα όνειρο που θα πρέπει να πάρουν μαζί τους στον τάφο τους».
Η τοποθέτηση του Πεζεσκιάν ήρθε μετά από ανάρτηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου στην πλατφόρμα Truth Social, όπου έγραψε: «Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία με το Ιράν, παρά μόνο ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!».
Συγγνώμη Πεζεσκιάν για τα πλήγματα σε γειτονικές χώρες
Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης συγγνώμη για τα πλήγματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γειτονικές χώρες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οφείλονταν σε προβλήματα συντονισμού στις στρατιωτικές δομές.
«Θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τις γειτονικές χώρες που δέχθηκαν επίθεση από το Ιράν», δήλωσε ο Πεζεσκιάν. «Από εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να επιτιθέμεθα σε γειτονικές χώρες ούτε να εκτοξεύουμε πυραύλους εναντίον τους, εκτός εάν δεχθούμε επίθεση από αυτές. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί μέσω της διπλωματίας».
Όπως είπε ο Ιρανός πρόεδρος, το προσωρινό ηγετικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε την αναστολή τέτοιων επιθέσεων, εκτός εάν υπάρξει επίθεση κατά του Ιράν που θα προέρχεται από το έδαφος αυτών των χωρών.
Οι δηλώσεις του Πεζεσκιάν μεταδόθηκαν αφού νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ιρανικό drone φαίνεται να πλήττει το αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Δεν πρόλαβε να περάσει μία ώρα από τη συγγνώμη του Ιρανού προέδρου και σύμφωνα με τους Times of Israel βίντεο φαίνεται να καταγράφει πλήγμα ιρανικού drone στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις