Εξαρθρώθηκε, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, οργανωμένη εγκληματική ομάδα ανηλίκων που φέρεται να διέπραττε ληστείες και κλοπές στις Αχαρνές, ακόμη και με τη χρήση βίας.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι νεαροί δρούσαν μέσα στον οικισμό, αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς. Τοποθετούσαν αυτοσχέδια εμπόδια στο οδόστρωμα για να αναγκάζουν τα οχήματα να σταματήσουν και στη συνέχεια, ασκώντας σωματική βία, αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα από τα θύματά τους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν βία, χτυπώντας τα θύματα με ξύλα και άλλα αντικείμενα προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή τους, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
Παράλληλα, η οργάνωση φέρεται να διέπραττε κλοπές σε σπίτια της περιοχής, εισερχόμενη με διάρρηξη και αφαιρώντας κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές από κατοικίες των Αχαρνών.
Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 23 ληστείες και 12 κλοπές που συνδέονται με τη δράση της ομάδας στην ίδια περιοχή ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και τουλάχιστον πέντε ακόμη άτομα που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ως μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα την ΕΛΑΣ, το πρωί της Δευτέρας 2 Μαρτίου συνελήφθησαν στον οικισμό εννέα ανήλικοι και μετά τις συλλήψεις, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της ομάδας.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις