Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να θαφτούν κάτω από τόνους λάσπη. Τραγικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός, καθώς μέχρι τώρα 29 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί και άλλοι 40 είναι αγνοούμενοι.

Τρεις πυροσβέστες έβγαλαν τη σορό άνδρα από τη λάσπη εν μέσω των συντριμμιών δώδεκα σπιτιών που καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση σε μια από τις περιοχές που χτυπήθηκαν πιο σκληρά.

Πρόκειται για τη Ζουίζ τζι Φόρα, μια πόλη περίπου 540.000 κατοίκων που βρίσκεται σε πλαγιά λόφου όπου ανασύρθηκαν 22 από τους νεκρούς.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή άλλων επτά ανθρώπων στη γειτονική πόλη Ούμπα.

Η δήμαρχος στη Ζουίζ τζι Φόρα, η Μαργκαρίντα Σαλομάου, κήρυξε χθες τα ξημερώματα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της «σοβαρής» κατάστασης εξαιτίας των «έντονων και επίμονων» βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν κάπου είκοσι κατολισθήσεις.

Ο πιο βροχερός Φεβρουάριος στην ιστορία της Βραζιλίας

Η πόλη ζει τον πιο βροχερό Φεβρουάριο της ιστορία της. Η κατακρήμνιση έχει φθάσει τα 584 χιλιοστά, με άλλα λόγια είναι διπλάσια αυτής που κατά μέσο όρο καταγράφεται κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Στο Πάρκο Μπουρνιέ, δώδεκα σπίτια καταπλακώθηκαν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο Ντεμέτριους Γκουλάρτ. Πολλά από τα θύματα «βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους», ανέφερε.

Ο Γουίλτον Απαρεσίντου ντε Σόουζα δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του. Ο εικοσάχρονος γιος του βρίσκεται στα συντρίμμια σπιτιού που καταπλακώθηκε.

«Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Είναι καλό παιδί, θα τέλειωνε τη στρατιωτική του θητεία, ήθελε να αγοράσει μηχανάκι. Τουλάχιστον να βρούμε το πτώμα του, να μπορέσω να τον θάψω με αξιοπρέπεια», ανέφερε ο άτυχος πατέρας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις