Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε ένα σοκαριστικό βίντεο από τη Φλόριντα, στο οποίο φαίνεται ο 17χρονος Μπράντεϊ Μινγκ να περιχύνει έναν φίλο του με βενζίνη και να του βάζει φωτιά.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, οι φίλοι του θύματος γελούν και τον προτρέπουν να τρέξει προς τη λίμνη για να σβήσει τις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο νησί Kauffman, στη μέση της λίμνης Kerr στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τη New York Post, μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο Μπράντεϊ Μινγκ συνελήφθη κατηγορούμενος για κακούργημα βαριάς σωματικής βλάβης. Οι τέσσερις φίλοι του βρίσκονταν γύρω από μια φωτιά και κατανάλωναν αλκοόλ, όταν ο 17χρονος άρχισε να «παίζει» με ένα δοχείο βενζίνης.

Στο βίντεο φαίνεται να ρίχνει βενζίνη στη φωτιά, προκαλώντας τις φλόγες να εκτοξευθούν στον αέρα. Τότε ο Μινγκ ρωτάει τους φίλους του αν κάποιος «θέλει να καεί;». Ο Μπράντεϊ Μινγκ άρχισε να ρίχνει βενζίνη στη φωτιά και στη συνέχεια τρέχει προς την κατεύθυνση του φίλου του, ο οποίος καθόταν λίγο πιο πέρα.

Του ρίχνει βενζίνη στα πόδια και εκείνος παίρνει φωτιά. Αμέσως, αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και βουτάει σε μία λίμνη για να σβήσει τη φωτιά. Όσο ο νεαρός καιγόταν, οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο UF Health Shands στο Gainesville και εισήχθη στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο δεξί χέρι, το πόδι και τους γλουτούς του.

«Βαθιά εγκαύματα πλήρους πάχους», εντοπίστηκαν στα κάτω μέρη και των δύο ποδιών και στον αριστερό μηρό του.

Τα ψέματα για να καλύψει τον φίλο του

Ο νεαρός τραυματίας επιχείρησε αρχικά να καλύψει τους φίλους του υποστηρίζοντας στη μητέρα του ότι ο ίδιος έριξε ένα μπουκάλι βενζίνης σε μια φωτιά με αποτέλεσμα να καεί.

Όμως, ο πατέρας του είδε το βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με το γραφείο του σερίφη. Είπε ψέματα στους γονείς του, επειδή ο Μινγκ του είπε να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβη. Μετά τη νοσηλεία του ο νεαρός δήλωσε πως ήταν «εντάξει» με τον Μινγκ.

Ο Μπράντεϊ Μινγκ ήθελε να ανάψει τη φωτιά με τη βενζίνη για να ζεσταθούν ο ίδιος και οι φίλοι του από το κρύο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις