Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και οι προετοιμασίες για τον 6ο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό επίπεδο» των σχέσεων Ελλάδας–ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν οργανωτικά και ουσιαστικά ζητήματα ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Στρατηγικού Διαλόγου.

Ακόμα, στο τραπέζι τέθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα η κατάσταση στη Γάζα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να συμβάλει ενεργά στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις