Από τους 115 τραυματίες που καταγράφηκαν μετά τη φωτιά στο μπαρ στο Κραν-Μοντανά, τουλάχιστον 80 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του καντονιού Βαλέ, Ματίας Ρεϊνάρ.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στην εφημερίδα Walliser Bote, ο αριθμός αυτός αφορά αποκλειστικά τα άτομα που δέχθηκαν πρώτες βοήθειες από την υπηρεσία διάσωσης του Βαλέ (KWRO).
Παράλληλα, σημείωσε ότι υπήρχαν και άλλοι σοβαρά τραυματισμένοι, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με διαφορετικά μέσα.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης (CHUV). Σύμφωνα με τον Wassim Raffoul, επικεφαλής ιατρό του νοσοκομείου Morges, περίπου 13 ενήλικες και 8 νεαρά νοσηλεύονται εκεί με εγκαύματα. Σε όλες τις περιπτώσεις, περισσότερο από το 60% της επιφάνειας του σώματος έχει καεί, εξήγησε ο Raffoul στο RTS.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας για την ταυτοποίηση – «Πολύ δύσκολη δουλειά»
Πολλές οικογένειες παραμένουν αβέβαιες για την τύχη των συγγενών τους την επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η αναγνώριση των περίπου 40 θυμάτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής.
Οι διαδικασίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, δεδομένου του μεγάλου αριθμού θανάτων, τόνισε.
Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν μπορούσε να προσδιοριστεί οριστικά μέχρι το πρωί της Παρασκευής.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις