Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου», υπέγραψαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μέλετιος –Αθανάσιος Δημόπουλος.
Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας,Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δ.Ε Αυλίδας.
Το οραματικό αυτό έργο βγάζει από τη διαχρονική απομόνωση το Δήμο Χαλκιδέων από τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας, ενώ αναμένεται να καταστήσει τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Η γειτνίαση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την Αθήνα και την έδρα του Πανεπιστημίου αλλά και την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας (Σχηματάρι-Οινόφυτα), αναμένεται να συμβάλλει στην εισαγωγή της καινοτομίας τόσο στην βιομηχανική παραγωγή όσο και στην επιστημονική έρευνα.