Στις 9 Μαρτίου ορίστηκε να αρχίσει η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου για την υπόθεση περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το 40ό Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει η Hurriyet.
Η εκδίκαση θα γίνει στην αίθουσα του δικαστηρίου που βρίσκεται μέσα στο Συγκρότημα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Μαρμαρά.
Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της έρευνας για «διαφθορά» στον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, έχει ασκήσει δίωξη κατά 407 κατηγορουμένων, 105 εκ των οποίων παραμένουν υπό κράτηση και 7 αντιμετωπίζουν εντάλματα σύλληψης.
Η ποινή που ζητείται για τον Ιμάμογλου είναι ιδιαίτερα αυστηρή, με την κατηγορία να αφορά 142 υποθέσεις, ενώ η συνολική ποινή φυλάκισης που ζητείται κυμαίνεται από 828 χρόνια και 2 μήνες έως 2.352 χρόνια.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις