Μπακογιάννης: Προτεραιότητες για την Αθήνα η καθαριότητα, η ασφάλεια και ο δημόσιος χώρος

0
38

Αποφασισμένος να «σπάσει αυγά» είναι, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος, ο Κώστας Μπακογιάννης που θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν είναι «κομματικός υποψήφιος».

Για επιστροφή στην πόλη που μεγάλωσε κάνει λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και αναφέρεται στις δυνατότητες της πόλης που όπως σημειώνει, ωστόσο, παραμένει εγκαταλελειμμένη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως ο Δήμος Αθηναίων δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «καλλιστεία επωνύμων» και παράλληλα αποτίμησε θετικά το έργο του νυν δημάρχου τουλάχιστον στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και την καινοτομία.

«Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου επιλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κομματικός υποψήφιος» ξεκαθαρίζει συμπληρώνοντας ότι οι αξίες του είναι «συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση», κάτι που, όπως λέει, θα φανεί στο ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από πρόσωπα πέρα και πάνω από κόμματα.

Ακόμη κάνει λόγο για «προίκα» που έλαβε από τη θητεία του στο Καρπενήσι και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υπόσχεται να σπάσει τους μηχανισμούς αδράνειας του Δήμου.

«Είμαι 40 χρονών και θεωρώ την Αθήνα ύψιστη τιμή. Δεν θα είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν απόλυτα αποφασισμένος να σπάσω αυγά», αναφέρει και προσθέτει πως προτεραιότητά του είναι η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο δημόσιος χώρος.

Κάνει παράλληλα γνωστό πως θα κρατήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών στον Δήμο και τάσσεται υπέρ των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Επίσης δηλώνει πως θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας και αναφέρεται στον μεγάλο του στόχο, τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου ενώ κάνει σαφές ότι θα εξεταστεί ξανα ο τρόπος λειτουργίας, ο ρόλος και η αποστολή του Αθήνα 98,4.