Από θαύμα σώθηκε ο 12χρονος μαθητής στην Τρίπολη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς η μαχαιριά που δέχτηκε βρέθηκε ελάχιστα χιλιοστά μακριά από την καρωτίδα του.

Το περιστατικό, μια απίστευτη συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ανήλικους μαθητές, 12 και 13 ετών, έξω από σχολείο, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σε βίντεο–ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Star, ο 13χρονος φαίνεται να καταδιώκει τον 12χρονο κρατώντας μαχαίρι, ενώ το θύμα ακούγεται να φωνάζει «βοήθεια, τι κάνεις;» και να ζητά συγγνώμη. Λίγο αργότερα, τον ρίχνει στο έδαφος και τον τραυματίζει με το μαχαίρι.

«Στο μάτι, στο σβέρκο, στην πλάτη, πού να σας πω; Παντού! Παντού χαρακωμένο. Τι εργαλείο ήταν αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, που τον χαράκωσε. Αυτό πρέπει να ήταν ειδικό μαχαίρι που τον τρύπησε, δεν ήταν μαχαίρι από αυτά που έχουμε στο σπίτι μας», είπε η γιαγιά του 12χρονου στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Ανησυχώ και για τα δύο παιδιά. Θέλω να γίνουν καλά. Το μαχαίρι το είχε το άλλο παιδί, όχι ο εγγονός μου. Του έκανε χαρακιές στα χέρια. Ούτε σιδηρογροθιά είχε ο εγγονός μου. Απορώ, άλλα παιδιά δεν υπήρχαν εκεί; Δάσκαλοι δεν υπήρχαν;», ανέφερε η γιαγιά του 13χρονου.

«Δεν έπαιρνε μαχαίρι το παιδί ούτε ψωμί να κόψει. Του έλεγα καμιά φορά Γ… κόψε λίγο ψωμί. Όχι, γιαγιά, δεν το πιάνω εγώ το μαχαίρι στα χέρια μου, θα κοπώ. Αφού πήγε πισώπλατα και τον μαχαίρωσε; Ο Γ.. το είχε; Τον μαχαίρωσε πίσω στον σβέρκο και στην πλάτη», δήλωσε επίσης η γιαγιά του 13χρονου.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από λογομαχία μεταξύ των δύο μαθητών, ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 13χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι, τραυματίζοντας σοβαρά τον 12χρονο. Η αφορμή φαίνεται να ήταν προσβλητικά σχόλια που ειπώθηκαν για μια κοπέλα, φίλη ενός εκ των δύο παιδιών.

Αμέσως μετά το συμβάν, και οι δύο μαθητές διακομίστηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το απόγευμα της Παρασκευής μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, με τους γιατρούς να επικεντρώνονται στο τραύμα που φέρει στο πίσω μέρος του αριστερού αυτιού, κοντά στο μάτι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις