Στην Κρήτη συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές, με πιο πρόσφατο περιστατικό τον εντοπισμό 59 ατόμων σε σκάφος περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου. Το βράδυ της Παρασκευής, οι επιβαίνοντες επικοινώνησαν μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια.
Όπως αναφέρουν πηγές, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού κινητοποιήθηκε άμεσα και οργάνωσε επιχείρηση διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς αργά το ίδιο βράδυ. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε φορτηγό πλοίο που κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βορειοδυτικής κατεύθυνσης εντάσεως 3-4 μποφόρ.
Πάνω από 190 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νότια της Κρήτης
Στις νότιες ακτές της Γαύδου παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες, καθώς οι λιμενικές αρχές σε συνεργασία με τη Frontex κλήθηκαν να διαχειριστούν τρεις συνεχόμενες αφίξεις μεταναστών.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με 73 άνδρες να αποβιβάζονται στο νησί. Από αυτούς, οι 68 προέρχονταν από την Αίγυπτο και οι 5 από το Σουδάν.
Λίγο αργότερα έφτασε δεύτερη βάρκα με 56 επιβαίνοντες, συνοδευόμενη από σκάφος της Frontex. Μεταξύ τους υπήρχαν 16 Αιγύπτιοι, 39 Σουδανοί και μία γυναίκα από το Σουδάν.
Λίγο αργότερα, σε τρίτο περιστατικό, 61 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου και περισυνελέγησαν από εμπορικό πλοίο, το οποίο αναμένεται να τους αποβιβάσει στην Παλαιοχώρα γύρω στις 17:00 το απόγευμα.
Συνολικά, περισσότερα από 190 άτομα έφτασαν στη Γαύδο σε διάστημα λίγων ωρών, με όλους να οδηγούνται στην Παλαιοχώρα για ταυτοποίηση και προσωρινή φιλοξενία.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε εντοπιστεί άλλη μία καραβιά με 25 μετανάστες στους Καλούς Λιμένες, στα νότια της Κρήτης.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις